Ποια είναι η Leadership Coaching

Ξεδιπλώστε το ταλέντο σας, καταπλήξτε τους πάντες και αναπτυχθείτε!

Το mantra μας, το πρόταγμά μας, είναι η ισορροπημένη, χαρούμενη και ελεύθερη ζωή. Πιστεύουμε στο μεγαλείο των ανθρώπων και σας ενδυναμώνουμε ώστε να ξεδιπλώσετε τις πραγματικές σας δυνατότητες και να αναπτυχθείτε σε όλα τα επίπεδα.

Μαζί κάνουμε τα εξής:

 

Σας παρέχουμε βιωματικά, καινοτόμα και διορατικά εργαστήρια, retreats και προγράμματα coaching, όλα σχεδιασμένα για να ανοίγουν συζητήσεις, να εμπνέουν την οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων και να δημιουργούν θετικές αλλαγές, τόσο στην επιχείρηση όσο και στη ζωή σας. Είτε είστε ένα άτομο, μια ομάδα, εταιρεία, οικογενειακή επιχείρηση ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, είτε απλώς αναζητάτε προσωπική καθοδήγηση 1:1.

Αφήστε πίσω αυτά που σας κάνουν να συμβιβάζεστε και ζήστε τη ζωή σας όπως την ονειρεύεστε!

Επιλέγουμε τα μέλη της ομάδας μας, η οποία απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους επαγγελματίες, με γνώμονα την ποιότητα και την ποικιλομορφία τους. Είναι ειδικότητά τους να σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε επαγγελματικά και προσωπικά. Έχουμε διαμορφώσει τις υπηρεσίες μας αντλώντας έμπνευση από το υλικό του Co- Active® Training Institute (CTI), καθώς και από το πρωτοπόρο Μοντέλο Co-Active® coaching που έχει δημιουργήσει.

 

Meet our team

Our team is here to make sure you find the workshop, course, retreat or coach that will create the most impact in your life.

Κωνσταντίνα Κανάρογλου
Founder
Δάφνη Βασιλειάδη
Managing Director
Κατερίνα Τσεκούρα
Administrator
Georgina Razack
Project Coordinator

Κωνσταντίνα Κανάρογλου, Founder

Η Leadership Coaching είναι μια πλατφόρμα διαμοιρασμού εργαλείων, δεξιοτήτων και καλών πρακτικών που στόχο έχει να ενώσει βαθιά τους ανθρώπους. Είμαστε οι απόλυτοι κύριοι της ζωής και του κόσμου μας, και οι επιλογές μας εξαρτώνται από τις εκάστοτε συνθήκες και χρονικές συγκυρίες. Το μοντέλο Co-Active® του CTI μάς μαθαίνει να καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε, τι μας ενδιαφέρει και τι μας δίνει τη δύναμη να κάνουμε τη διαφορά. Από το 2012 που έκανα την πρώτη μου εκπαίδευση, αυτό το μοντέλο μεταμόρφωσε τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, και έγινε το έναυσμα για να ιδρύσω την Leadership Coaching προκειμένου να διαδώσω ευρύτερα τις αρχές του Co-Active® Model του CTI.

Ανήκω στην πέμπτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης που ίδρυσε ο προπάππους μου το 1928. Η αφοσίωση, το σθένος και η ικανότητά του να δημιουργήσει κάτι από το τίποτα λειτουργούσαν ανέκαθεν ως σημείο αναφοράς για εμένα. Αφού παρακολούθησα πολλά μαθήματα καλών πρακτικών για οικογενειακές επιχειρήσεις, κατάλαβα πόσο σημαντικές και καθοριστικές είναι οι σχέσεις και η δυναμική της οικογένειας για την ίδια την επιχείρηση. Στον πυρήνα της Leadership Coaching βρίσκεται η επιθυμία να δούμε το Co-Active® coaching ενταγμένο στις καλές πρακτικές των οικογενειακών επιχειρήσεων, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς, ώστε οι επόμενες γενιές να παραμένουν ενωμένες και εφευρετικές.

Πρόθεσή μας είναι οι συζητήσεις για την προσωπική ανάπτυξη να γίνουν από προαιρετικές, απαραίτητες, και να εξερευνήσουμε νέες δυνατότητες ενδυνάμωσης του εαυτού μας και των άλλων. Με αυτόν τον τρόπο, αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη της ζωής μας και εξερευνούμε τον κόσμο μέσα από τη δική μας προσωπική ματιά! Αυτό, με τη σειρά του μας κάνει δραστήριους υπεύθυνους απέναντι στα πράγματα. Όταν ακούμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους, βρίσκουμε νέους τρόπους να εκτονώνουμε τις συγκρούσεις. Η Leadership Coaching υλοποιεί πιστοποιημένα προγράμματα ORSC™ του CRR Global με αντικείμενο τη συναισθηματική νοημοσύνη (σχέση, εικόνα, διαχείριση και κινητοποίηση εαυτού), την κοινωνική νοημοσύνη (σχέσεις με τους άλλους, εντοπισμός των συναισθημάτων των άλλων, ενσυναίσθηση) και τη νοημοσύνη των συστημάτων σχέσεων Relationship Systems Intelligence™, όπου το βάρος δίνεται στη συλλογική γνώση της ομάδας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της ίδιας της σχέσης, καθώς το βίωμα κάθε ανθρώπου είναι προσωπικό, αλλά όχι μοναδικό! Επενδύουμε στις διαφορές μας για να οικοδομήσουμε ισχυρότερους κοινούς δεσμούς. Η προσωπική ανάπτυξη και η γνώση του εαυτού μας δεν ταυτίζεται με ανθρώπους που θέλουν βοήθεια ή είναι ανεπαρκείς. Αφορά την αφύπνιση και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων και της αυτοπραγμάτωσής μας, καθώς και τη συνεργατική οικοδόμηση σχέσεων. Το βάρος δίνεται στη συλλογική γνώση της ομάδας ή του συστήματος, ώστε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά και να γίνουμε πιο δεκτικοί στις άλλες φωνές του συστήματος.

Αυτό δεν θέλουμε όλοι άλλωστε σε τελική ανάλυση; Να αναγνωρίσουν την αξία μας, να μας εκτιμήσουν, να μας ακούσουν, να μας δούνε και να επιδιώξουμε τους στόχους μας με ενθουσιασμό και πάθος. Ονειρεύομαι έναν κόσμο με περισσότερη έμπνευση, έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι γνωρίζουν τις δυνατότητές τους και απολαμβάνουν πραγματικά τη ζωή. Έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει «σωστή» και «λανθασμένη» στάση ζωής, αφού η αυτοπραγμάτωση είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Και όλοι μα όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε μια ολοκληρωμένη ζωή. Συνειδητοποιημένη και στοχευμένη ηγετική στάση σημαίνει ενεργώ εδώ και τώρα. Κάθε στιγμή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επιλογές. Ο τρόπος που κάνουμε αυτές τις επιλογές έχει αντίκτυπο στον κόσμο που διαμορφώνουμε γύρω μας. Τα εργαλεία και οι δεξιότητες που οδηγούν στην προσωπική ανάπτυξη μάς βοηθούν να επιλέξουμε με λογική και σύνεση, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε τα αντανακλαστικά και το ψυχικό μας σθένος. Κάπως έτσι, γινόμαστε πιο σπλαχνικοί απέναντι σε εμάς τους ίδιους αλλά και τους άλλους, αφήνουμε πίσω την επικριτική στάση και συμφιλιωνόμαστε με το πώς έχουν τα πράγματα. Μαθαίνουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στο ταξίδι, παρά στον προορισμό. Αυτά που ανακαλύπτουμε στη διαδρομή, είναι αυτά που μας πηγαίνουν στη δική μας προσωπική Ιθάκη. Ας ανοίξουμε λοιπόν πανιά!

 

Δάφνη Βασιλειάδη, Managing Director

Μετρώ πάνω από 30 χρόνια σε ηγετικές θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Sony Pictures Entertainment, η Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, το MTV και το Nickelodeon. Σ’ αυτό το διάστημα, έχω σταθεί συμβουλευτικά δίπλα σε πολλούς εργαζομένους αλλά και φίλους μου, για να χαράξουν νέα πορεία. Και ανέκαθεν μου άρεσε ιδιαίτερα να αντλώ από μέσα τους ό,τι καλύτερο έχουν να δώσουν. Θα λέγαμε ότι, με πολλούς τρόπους, έχω υπάρξει ήδη coach, καθοδηγώντας με ενθουσιασμό εργαζομένους και ομάδες σε οδούς επιτυχίας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το παραπάνω είναι το MTV Greece: οργάνωσα το λανσάρισμα του καναλιού εντελώς από το μηδέν, σε διάστημα ενός μόνο μήνα!

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που συμμετέχω στην υπέροχη ομάδα της Leadership Coaching. Ονειρευόμαστε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο και τώρα έχουμε την ιδανική πλατφόρμα για να το επιτύχουμε.

Κατερίνα Τσεκούρα, Administrator

Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω στην εξαιρετικά καταρτισμένη και δυναμική ομάδα της Leadership Coaching.

Προέρχομαι από τον χώρο της διοίκησης του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Πολύ συχνά, τα καθήκοντά μου είχαν έντονο άρωμα διεθνούς επικοινωνίας, κάτι που μου αρέσει πολύ.

Είμαι λάτρης του Leadership, της επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής σκέψης.

Μιλάω καλά αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και βασικά ιαπωνικά.

Στον ελεύθερό μου χρόνο, προσφέρω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά σε σκοπούς που άπτονται του συστήματος υγείας και των δικαιωμάτων των ασθενών. Είμαι μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα και εκπροσωπώ την Ελλάδα στις EULAR & PARE στην Ευρώπη, εργαζόμενη για την ευαισθητοποίηση, την έρευνα, τη χάραξη πολιτικής και την υποστήριξη των ανθρώπων με ρευματοπάθειες.

Georgina Razack, Project Coordinator

Διαθέτω πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας ως Creative Producer / Co-ordinator σε μεγάλους οργανισμούς τόσο στη χώρα μας όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το BBC, το InStyle, το MTV UK και το Nickelodeon! Δύο από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας μου ήταν το λανσάρισμα των ελληνικών παραρτημάτων του MTV και του Nickelodeon, όπου μάλιστα υπήρξα και brand ambassador. Τώρα, είμαι η ξεσηκωτική φωνή του Music 89,2fm!

Ως project leader, απολαμβάνω να δουλεύω με άλλους και να θέτω τις βάσεις για συνεργασίες που ρέουν αβίαστα. Έχω δουλέψει με τις πιο ετερόκλιτες ομάδες και χαίρομαι πολύ που ως μέλος της Leadership Coaching θα διευρύνω κι άλλο τις γνώσεις μου στο πεδίο του coaching.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που συμμετέχω σε μία τόσο πολυτάλαντη και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη ομάδα, η οποία κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, βήμα-βήμα, workshop-workshop.

Meet Our Co-Leaders

Our Co-Leaders will encourage you, guide you, prod you, tickle you, and inspire you to unlock the tools you need to journey on your path. Expect to emerge with a much more far-reaching vision of your life, new superpowers, and new perspectives.

Karen Makkes van der Deijl
Τόλης Βολονάσης
Κωνσταντίνα Κανάρογλου
Μάρλεν Φιλίππου

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείστε ένα workshop, εγγραφείτε σε κάποιο πιστοποιημένο μάθημα, προγραμματίστε το retreat σας ή βρείτε τον coach σας!